Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Surówka z porów po dalmatyńsku

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1649

Pory oczyścić, odciąć górne odcinki zielonych liści oraz korzonki,

Surówka z porów po dalmatyńsku

Składniki:

Surówka z porów po dalmatyńsku

 

  • 400 g porów
  • papryka konserwowa
  • natka pietruszki
  • 1 łyżka oliwy
  • 2 łyżki ketchupu
  • sól
  • czosnek
  • cukier
  • sokz  cytryny

Sposób przygotowania:

Surówka z porów po dalmatyńsku
Pory oczyścić, odciąć górne odcinki zielonych liści oraz korzonki, dokładnie umyc pod bierzącą wodą, przekrajać na pół, drobno pokrajać razem z papryką. Wymieszać z oliwą, ketchupem i posiekaną natką pietruszki, doprawić do smaku.

Tagi:

pory