kiwi

kiwi

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1064]

Surówka z rydzów kwaszonych

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Wyjęte z zalewy rydze opłukać i pokrajać w drobno paseczki. Obraną cebulę i jabłko umyć i również pokrajać w paseczki.

Surówka z rydzów kwaszonych

Składniki:

Surówka z rydzów kwaszonych

 

  • rydz kwaszona 25 dkg
  • cebula 2 szt
  • jabłko 1 szt
  • olej sojowy 3 łyżki
  • pieprz
  • cukier

Sposób przygotowania:

Surówka z rydzów kwaszonych
Wyjęte z zalewy rydze opłukać i pokrajać w drobno paseczki. Obraną cebulę i jabłko umyć i również pokrajać w paseczki. Wszystkie składniki wymieszać z olejem, doprawić pieprzem i cukrem do smaku.