Surówka z rzodkiewek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Przepis na surówkę z rzodkiewkami i szczypiorkiem.

Surówka z rzodkiewek

Składniki:

Surówka z rzodkiewek

 

  • Szczypiorek 2 pęczki
  • Liście sałaty głowiastej 3 sztuki
  • Ogórek kwaszony mały 2 sztuki
  • Rzodkiewki 2 pęczki
  • Sok z cytryny wg. uznania
  • Olej słonecznikowy 2 łyżki
  • Ser łagodny wg. uznania
  • Cukier wg. uznania
  • Sól wg. uznania

Sposób przygotowania:

Surówka z rzodkiewek
Liście sałaty głowiastej opłukałam oraz osuszyłam i ułożyłam na talerzyku, następnie szczypiorek posiekałam na drobno, wrzuciłam do małej salaterki, do szczypiorku dodałam pokrojonego w małą kosteczkę ogórka, polałam wyciśniętym ze świeżej cytryny sokiem, doprawiłam wg. uznania cukrem oraz solą, polałam olejem słonecznikowym i porządnie wymieszałam. Następnie przygotowaną zawartość ułożyłam na listkach sałaty, obłożyłam pokrojonymi w cienkie plasterki rzodkiewkami i całość posypałam startym na najmniejszych otworach tarki jarzynowej serem łagodnym.

Tagi:

sery sałata ser