Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Surówka z rzodkiewek i jabłek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Surówka jest niezastąpionym dodatkiem do obiadu

Surówka z rzodkiewek i jabłek

Składniki:

Surówka z rzodkiewek i jabłek

 

  • 2 pęczki rzodkiewka,
  • 2 szt jabłka,
  • 2 łyżki sok z cytryny,
  • 1/2 szkl majonez,
  • 3 łyżki szczypiorek siekany,
  • do smaku Sól,
  • do smaku cukier

 

Sposób przygotowania:

Surówka z rzodkiewek i jabłek
Rzodkiewkę umyć, zetrzeć na tarce z drobnymi otworami, oprószyć solą i cukrem. Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, zetrzeć na tarce o dużych otworach, skropić sokiem z cytryny. Jabłka i rzodkiewki włożyć do salaterki, dodać majonez, wymieszać, przyprawić do smaku, posypać siekanym szczypiorkiem.