Alex_M

Alex_M

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1760]

Surówka z rzodkiewki

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Uwielbiam rzodkiewkę, często robię więc z niej surówki

Surówka z rzodkiewki Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Surówka z rzodkiewki

 

 

Sposób przygotowania:

Surówka z rzodkiewki
Z rzodkiewek odciąć ogonki i łodyżki, umyć dokładnie. Osuszyć na ściereczce. Pokroić na cienkie plasterki. Wrzucić do miski, dodać szczyptę cukru, posypać solą i pieprzem. Natkę pietruszki opłukać, osuszyć dokładnie, oskubać listki i drobno posiekać. Wrzucić do rzodkiewki. Dodać jogurt grecki (można dodać śmietany, ja jednak wolę użyć chudszego jogurtu) i wymieszać. Surówkę rozłożyć do miseczek, udekorować plasterkami rzodkiewki i listkiem natki pietruszki
Surówka z rzodkiewki
Rzodkiewki pokrojone w plasterki i posiekana natkę pietruszki wrzucic do miski