Sposób przygotowania:
Surówka z sałatą i rzodkiewką
Sałatę oczyścić, rozdzielić listki, dokładnie opłukać, osaczyć z wody, pokroić w paski.
Rzodkiewki umyć, oczyścić, opłukać i pokroić w plasterki.
Ogórki umyć, obrać i pokroić w słupki.
Szczypiorek i koperek przebrać, umyć i drobno posiekać.
Warzywa razem połączyć.
Oliwę wymieszać z cukrem, kwaskiem cytrynowym i solą.
Przed podaniem do warzyw dodać oliwę i dobrze wymieszać.
Na końcu posypać szczypiorkiem i koperkiem.
Rzodkiewki umyć, oczyścić, opłukać i pokroić w plasterki.
Ogórki umyć, obrać i pokroić w słupki.
Szczypiorek i koperek przebrać, umyć i drobno posiekać.
Warzywa razem połączyć.
Oliwę wymieszać z cukrem, kwaskiem cytrynowym i solą.
Przed podaniem do warzyw dodać oliwę i dobrze wymieszać.
Na końcu posypać szczypiorkiem i koperkiem.