Danuta Prorok

Danuta Prorok

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 982]

Surówka z sałatą i rzodkiewką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszna surówka do kanapek lub na podwieczorek

Surówka z sałatą i  rzodkiewką

Składniki:

Surówka z sałatą i rzodkiewką

 

  • 30 dag sałata zielona
  • 30 dag rzodkiewka
  • 15 dag ogórek zielony
  • szczypiorek
  • koperek
  • oliwa
  • cukier
  • kwasek cytrynowy
  • sól

Sposób przygotowania:

Surówka z sałatą i rzodkiewką
Sałatę oczyścić, rozdzielić listki, dokładnie opłukać, osaczyć z wody, pokroić w paski.
Rzodkiewki umyć, oczyścić, opłukać i pokroić w plasterki.
Ogórki umyć, obrać i pokroić w słupki.
Szczypiorek i koperek przebrać, umyć i drobno posiekać.
Warzywa razem połączyć.
Oliwę wymieszać z cukrem, kwaskiem cytrynowym i solą.
Przed podaniem do warzyw dodać oliwę i dobrze wymieszać.
Na końcu posypać szczypiorkiem i koperkiem.

Tagi:

sałata