Pyza

Pyza

Złoty Ekspert
[Przepisów: 988]

Surówka z selera, gruszki i granatu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

przepyszna surówka - zdrowa i orzeźwiająca. Danie wegańskie.

Surówka z selera, gruszki i granatu Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Surówka z selera, gruszki i granatu

 

  • 1/2 selera korzeniowego
  • 1 gruszka
  • ziarna z połówki niezbyt dużego granatu
  • sok z połówki cytryny
  • 1 łyżka posiekanego koperku
  • 1 łyżka oleju słonecznikowego
  • 1 łyżeczka cukru trzcinowego

 

Sposób przygotowania:

Surówka z selera, gruszki i granatu
Gruszka i selera trzeba dokładnie umyć i obrać ze skórki. Zetrzeć na dużych oczkach tarki do jarzyn i wymieszać ze świeżo wyciśniętym sokiem z cytryny żeby nie zmieniły koloru. Dodać drobno posiekany świeży koperek, wyłuskane pesteczki z owocu granatu - doprawić do smaku odrobiną cukru i olejem. Dodatek oleju jest konieczny bo niektóre witaminy są przyswajalne dla naszego organizmu dopiero w towarzystwie tłuszczu, pamiętajcie o tym! Surówkę dobrze jest odstawić pod przykryciem na trochę żeby smaki się przegryzły. Jest pyszna i chrupiąca, polecam! Chrupiący i pyszny dodatek do obiadu.
Surówka z selera, gruszki i granatu
Gruszka i selera trzeba dokładnie umyć i obrać ze skórki. Zetrzeć na dużych oczkach tarki do jarzyn
Surówka z selera, gruszki i granatu
i wymieszać ze świeżo wyciśniętym sokiem z cytryny żeby nie zmieniły koloru
Surówka z selera, gruszki i granatu
dodać wyłuskane pesteczki z owocu granatu - będą świetnie chrupać!

Tagi:

seler gruszki