Sposób przygotowania:
Surówka z selera na jogurcie
Selera obrałam, opłukałam i osuszyłam. Jabłko opłukałam, obrałam, pokroiłam na ćwiartki i usunęłam gniazda nasienne. Orzechy drobno posiekałam. Selera i jabłko starłam na tarce o dużych oczkach. Dość obficie skropiłam sokiem cytryny. Dodałam rodzynki, posiekane orzechy włoskie i jogurt. Doprawiłam do smaku solą i szczyptą cukru. Można jeść od razu, ale ja lubię odstawić na pół godziny do lodówki, żeby smaki się przegryzły.
zewa
edytaha
Spróbuj Ewuniu, rodzynki dodają słodyczy, a orzechy chrupkości :)
2milutka
edytaha
Agatko, ja też nie przepadałam, bo Mama nigdy nie robiła surówek z selera, ale mój obecny Połówek chrupie selera pokrojonego w plasterki i lekko posolonego. Spróbowałam raz i drugi, i zakochałam się w tym warzywie :)
zewa
Bo seler jest dobry dla facetów, hi, hi.
2milutka
i nie tylko seler:D
edytaha
Wiem :D hihihi
zewa
:)
MagdaMM
2milutka
Madziu czas chyba spróbować tak jak piszesz:)
edytaha
Następnym razem zrobię według Twojego pomysłu Madziu, już wyobrażam sobie jaka będzie pycha :)
-Natka-
edytaha
Dziękuję Natko :) Zaryzykuj i spróbuj :)