kasandra6

kasandra6

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 399]

Surówka z włoskiej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Pyszna młoda kapusta a surówka jeszcze lepsza

Surówka z włoskiej

Składniki:

Surówka z włoskiej

 

  • włoska kapusta 1/2 główki
  • śliwki suszone 100 g
  • orzechy włoskie 100 g
  • rodzynki 100 g
  • natka pietruszki 1/2 pęczka
  • cukier do smaku

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Surówka z włoskiej
Kapustę poszatkować, orzechy posiekać, rodzynki wcześniej namoczyć potem odlać i wrzucić do surówki. Śliwki poprzekrawać na pół, dodać cukier i siekana pietruszkę wymieszać i dodać majonez i jeszcze raz dokładnie wymieszać.

Tagi:

śliwki