kasnaj

kasnaj

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 189]

Surówka z włoszczyzny

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Szybka surówka na bazie włoszczyzny , która na co dzień kojarzy się nam z podstawą fundamentalną każdego rosołu .

Surówka z włoszczyzny Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Surówka z włoszczyzny

 

 

Sposób przygotowania:

Surówka z włoszczyzny
Zaczynamy od obrania marchwi i starciu jej na tarce z grubymi oczkami, podobnie robimy z połówką selera którą również obieramy i ścieramy na tej samej tarce . Por myjemy i kroimy w cienkie paski tylko zieloną część . Całość polewamy niewielką ilością oliwy z bazylią , dajemy szczyptę soli oraz pieprzu ziołowego całość mieszamy i już surówka gotowa . Smacznego
Surówka z włoszczyzny
Marchew myjemy i ścieramy na tarce z grubymi oczkami .
Surówka z włoszczyzny
Poółkę selera również obieramy i ścieram na tarce .
Surówka z włoszczyzny
Porę myjemy i krimy w cienkie paski tylko zieloną część .
Surówka z włoszczyzny
Dodajemy oliwy szczyptę soli oraz pieprzu .