nieuchwytna

nieuchwytna

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 350]

Surówka ze świeżej kapusty..

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Szybka i pyszna surówka obiadowa.

Surówka ze świeżej kapusty..

Składniki:

Surówka ze świeżej kapusty..

 

  • 1/4 małej główki białej kapusty
  • 1 większa marchewka
  • 1/2 niezbyt dużej czerwonej cebuli
  • 2 łyżki majonezu
  • 2-3 łyżki jogurtu naturalnego
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Surówka ze świeżej kapusty..
1. Kapustę drobno kroimy, by otrzymać piórka. Wrzucamy do miski. 2. Marchewkę obieramy, ścieramy na największych oczkach tarki. Dodajemy do kapusty. 3. Cebulę obieramy i kroimy w bardzo drobną kostkę. Dodajemy do całości, mieszamy. 4. W osobnej miseczce mieszamy majonez z jogurtem naturalnym. Dodajemy sól i pieprz, po czym łączymy z warzywami, dokładnie mieszamy. W razie potrzeby doprawiamy. Odstawiamy na 20 minut, po czym podajemy. Najlepiej smakuje z mięsem i ziemniakami.

Tagi:

kapusta