paulisia_elk

paulisia_elk

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 167]

Sushi na cieło

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Jeśli nie jedliście jeszcze sushi polecam spróbować najpierw zwykłe, a potem koniecznie w tej wersji

Sushi na cieło

Składniki:

Sushi na cieło

 

  • gotowy ryż do sushi ( Link do przepisu na ryż - https://gotujmy.pl/ryz-do-sushi,przepisy,131414.html )
  • miseczka z wodą
  • pasta wasabi
  • łosoś wędzony
  • ogórek szklarniowy
  • płat nori
  • tempura

Sposób przygotowania:

Sushi na cieło
Płat nori układamy na macie do zawijania, na to rozkładamy cienką warstwę ryżu, maczając dłonie w miseczce z wodą, żeby się do nich nie przylepiał. Na 1/3 wysokości od siebie smarujemy wzdłuż odrobiną wasabi. Układamy także kawałki łososia i ogórek. Zawijamy i kroimy na 8 kawałków. Tempurę przygotowujemy zgodnie z opakowaniem. Maczamy sushi i smażymy w głębokim tłuszczu do zrumienienia.

Tagi:

ryż tempura