iskierka.ag

iskierka.ag

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 682]

Sushi bez surowizny

  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Lubię kulinarne eksperymenty, moja rodzina preferuje tradycjonalizm, jednak suszi smakuje każdemu.Podajemy z pastą wasabi.

Sushi bez surowizny

Składniki:

Sushi bez surowizny

 

Sposób przygotowania:

Sushi bez surowizny
Ryż płuczemy, zalewamy 2 szklankami osolonej wody, dodajemy ocet gotujemy 10 min. wyłączamy i zostawiamy pod przykryciem. Ogórki łupimy, kroimy w cienkie paski, paprykę, sałatę, łososia kroimy też w paski. Listki algowe rozkładamy na macie bambusowej, 2 cm od brzegu rozkładamy ryż zostawiając z drugiej strony również 2 cm wykładamy po plasterku składników, zwijamy, kroimy w plastry grubości 2 cm, wstawiamy do lodówki.

Tagi:

ryż sałata