Sposób przygotowania:
Świąteczna kostka piernikowa w polewie toffiETAP 1:
Czekoladę gorzką rozpuszczam w kąpieli wodnej.
Mąkę pszenną mieszam z kakao, sodą, proszkiem do pieczenia oraz przyprawą do piernika.
Jajka wbijam do miski wsypuję cukier, ucieram na puszystą masę, wlewam cienkim strumieniem mleko, cały czas miksując, dodaję przesiane składniki suche, delikatnie mieszam tak aby nie zrobiły się grudki.
ETAP 2:
Do masy dodaję płynną czekoladę oraz stopniowo wlewam olej.
Wylewam do wyłożonej pergaminem blaszki o wym 25 /30 cm.
Piekę około 45 minut.
Całkiem zimne ciasto kroję w całości na równe kwadratowe kostki. '
Obtaczam w przygotowanej wg wskazówek na opakowaniu polewie, oraz wiórkach kokosowych.
Odstawiam do stężenia. Smacznego!