Justyna92

Justyna92

Złoty Ekspert
[Przepisów: 951]

Ciasto piernikowe

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Ciasto piernikowe przełożone dżemem porzeczkowym masą z twarogu i masą z bitej śmietany całość polane polewą czekoladową.

Ciasto piernikowe Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ciasto piernikowe

Biszkopt

  • 8 jajka
  • 2 szkl mąki
  • 4 łyżki kakao
  • 4 łyżki przyprawy do piernika,
  • 3 łyżeczka proszku do pieczenia,
  • 8 łyżki oleju,
  • 1 1/2 szklanki cukru

Masa serowa

  • 500 g sera twarogowego
  • 1/3 szklanki cukru pudru
  • 1 cukier waniliowy
  • 150 g margaryny

Śmietanka

Oraz

  • polewa czekoladowa
  • 1,5 słoika dżemu porzeczkowego

Sposób przygotowania:

Ciasto piernikowe
Biszkopt: Białka ubić dodać cukier gdy się utrze dodać po żółtku i ubić na puszystą pianę. Sypkie składniki wymieszać i dodać do ciasta . Na końcu wlać olej .

Ciasto rozlać na 3 blachy i upiec.

Masa serowa: Margarynę utrzeć z cukrami , dodać twaróg i ucierać do uzyskania gładkiej masy.

Śmietanka: Żelatynę rozpuścić i ostudzić. Śmietankę ubić z cukrem pudrem wlać żelatynę i ubijac do połączenia się składników.

Przełożenie: ciasto- 1/2 dżemu - masa serowa - ciasto - reszta dżemu - śmietanka - ciasto - polewa
Ciasto piernikowe
Białka ubić dodać cukier gdy się utrze dodać po żółtku i ubić na puszystą pianę. Sypkie składniki wymieszać i dodać do ciasta
Ciasto piernikowe
Margarynę utrzeć z cukrami , dodać twaróg
Ciasto piernikowe
Śmietankę ubić z cukrem pudrem wlać żelatynę i ubijac do połączenia się składników.
Ciasto piernikowe
ciasto- 1/2 dżemu - masa serowa - ciasto - reszta dżemu - śmietanka - ciasto - polewa