Sposób przygotowania:
Ciasto piernikowe
Biszkopt: Białka ubić dodać cukier gdy się utrze dodać po żółtku i ubić na puszystą pianę. Sypkie składniki wymieszać i dodać do ciasta . Na końcu wlać olej .
Ciasto rozlać na 3 blachy i upiec.
Masa serowa: Margarynę utrzeć z cukrami , dodać twaróg i ucierać do uzyskania gładkiej masy.
Śmietanka: Żelatynę rozpuścić i ostudzić. Śmietankę ubić z cukrem pudrem wlać żelatynę i ubijac do połączenia się składników.
Przełożenie: ciasto- 1/2 dżemu - masa serowa - ciasto - reszta dżemu - śmietanka - ciasto - polewa
Ciasto rozlać na 3 blachy i upiec.
Masa serowa: Margarynę utrzeć z cukrami , dodać twaróg i ucierać do uzyskania gładkiej masy.
Śmietanka: Żelatynę rozpuścić i ostudzić. Śmietankę ubić z cukrem pudrem wlać żelatynę i ubijac do połączenia się składników.
Przełożenie: ciasto- 1/2 dżemu - masa serowa - ciasto - reszta dżemu - śmietanka - ciasto - polewa