Sposób przygotowania:
Sernik z kostką piernikową
Herbatniki zmiksować w blenderze ,połączyć z roztopioną margaryną.Dno tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia i wyłożyć masę z herbatników. Masa serowa ; Twaróg zmielić dwukrotnie i dodać skórkę startą z pomarańczy.W naczyniu utrzeć do białości żółtka z cukrem i cukrem waniliowym dodawać porcjami zmielony twaróg,zimną roztopioną margarynę,proszek budyniowy i dokładnie wymieszać.Białka ubić na sztywno i za pomocą drewnianej łyżki wmieszać delikatnie do masy serowej.Połowę masy serowej wyłożyć na spodzie z herbatników,rozłożyć kostkę piernikową i rozłożyć resztę masy serowej. Włożyć do nagrzanego piekarnika do 160 st z termoobiegiem na 60 min.Tortownica 28 cm.Zimny sernik udekorować wiórkami białej i mlecznej czekolady.
monikaT83
alaaa
monikaT83,smakuje obłędnie ,kostka piernikowa nadała to świetny dodatek,możesz też dodać inne ciastka np alpejskie,katarzynki,,,
Barwa