Sposób przygotowania:
Piernikowe domino
Miód podgrzać z przyprawą do piernika i zdjąć z palnika, żółtka jajek utrzeć z cukrem, dolać piwo po wymieszaniu wlać olej, następnie wkruszyć drożdże i dokładnie wymieszać. Mąkę przesiać, połączyć z sodą i porcjami dosypywać do masy jajecznej cały czas mieszając na koniec dodać miód i wymieszać ciasto najlepiej łyżką.
Prostokątną formę ( 33 cm na 22 cm) wyłożyć papierem do pieczenia i napełnić ciastem. Piec w 170 st około 40-50 minut. Trzeba pilnować bo szybko się przypala.
Upieczone i wystudzone ciasto przekroić na trzy placki, dolny posmarować marmoladą, przykryć drugim plackiem który posmarować kremem piernikowym, przykryć ostatnim i po wierzchu polać polewą czekoladową, dowolnie ozdobić.
Prostokątną formę ( 33 cm na 22 cm) wyłożyć papierem do pieczenia i napełnić ciastem. Piec w 170 st około 40-50 minut. Trzeba pilnować bo szybko się przypala.
Upieczone i wystudzone ciasto przekroić na trzy placki, dolny posmarować marmoladą, przykryć drugim plackiem który posmarować kremem piernikowym, przykryć ostatnim i po wierzchu polać polewą czekoladową, dowolnie ozdobić.