Sposób przygotowania:
Roladki z szynki w galarecie z kremem
Na początku przygotowuję galaretę. W 2 szklankach gorącej wody rozpuszczam kostkę rosołową, dodaję żelatynę i mieszam do rozpuszczenia. Odstawiam. Plastry szynki zawijam w rulony i układam na półmisku (dzięki temu będę wiedzieć ile miejsca one nam zajmą). Nadzienie: Serek mieszam z majonezem, chrzanem (można dodać więcej wtedy będzie bardziej ostre), pokrojoną papryką. Doprawiam do smaku solą i pieprzem. Odstawiam. Jajka obieram ze skorupek, kroję w ćwiartki lub ósemki. Nadziewam ruloniki szynkowe farszem serowo-chrzanowym, zawijam i odkładam każdy rulon na swoje miejsce na półmisku. Całość dekoruję ćwiartkami jajek, paskami kolorowej papryki oraz groszkiem i kukurydzą. Zalewam roladki lekko tężejącą galaretą i wstawiam na minimum 2 godziny do lodówki.