Sposób przygotowania:
Świąteczne pierniczki z lukrem
Przesiewamy mąkę, dodajemy cukier puder, proszek do pieczenia, przyprawę do piernika i kakao. Mieszamy suche składniki, a następnie dodajemy margarynę, żółtka i miód.
Zagniatamy ciasto i wkładamy do lodówki na godzinę. Wałkujemy ciasto i wykrawamy pierniczki.
Wykładamy blachę papierem do pieczenia, układamy pierniczki i pieczemy przez 10 minut w temperaturze 160 stopni.
Przygotowujemy lukier: ucieramy cukier puder z gorącą wodą do powstania gładkiej, jednolitej masy.
Dekorujemy jeszcze ciepłe pierniczki. Odstawiamy do przestygnięcia.
Zagniatamy ciasto i wkładamy do lodówki na godzinę. Wałkujemy ciasto i wykrawamy pierniczki.
Wykładamy blachę papierem do pieczenia, układamy pierniczki i pieczemy przez 10 minut w temperaturze 160 stopni.
Przygotowujemy lukier: ucieramy cukier puder z gorącą wodą do powstania gładkiej, jednolitej masy.
Dekorujemy jeszcze ciepłe pierniczki. Odstawiamy do przestygnięcia.