Sposób przygotowania:
Swiateczne piersi szaszłykowe
Piersi z kurczaka dokładnie w miare cienko rozbic rozłozyc na folii ,doprawic pieprzem, sola.
Na patyk szaszłyka
nadziewac przemiennie cebulke grzybka, szynke pokrojona w kostke 2na 2 cm .Szaszłyk ułozyc na piersi, owinacgo szczelnie mieskiem , tak aby wystawały 2 konce pustego szaszłyka(umozliwa to łatwiejsze smazenie i panierowanie) opanierowac a mace jajku
bułce usmazyc rumieniac dokładnie z kazdej strony.Po usmazeniu pozostawic do ostgniecia.Kiedy piersi sa juz zimne usunac patyk deliatnie , przekroic na poł ,rozłozyc na połmisku podgrzac przed podaniem.Przepis znalazłam w ksiazce Anastazji , wyprobowłam jest pyszne i pieknie wyglada...
Na patyk szaszłyka
nadziewac przemiennie cebulke grzybka, szynke pokrojona w kostke 2na 2 cm .Szaszłyk ułozyc na piersi, owinacgo szczelnie mieskiem , tak aby wystawały 2 konce pustego szaszłyka(umozliwa to łatwiejsze smazenie i panierowanie) opanierowac a mace jajku
bułce usmazyc rumieniac dokładnie z kazdej strony.Po usmazeniu pozostawic do ostgniecia.Kiedy piersi sa juz zimne usunac patyk deliatnie , przekroic na poł ,rozłozyc na połmisku podgrzac przed podaniem.Przepis znalazłam w ksiazce Anastazji , wyprobowłam jest pyszne i pieknie wyglada...
mamqa
Natala1210
elzbieta8960