Sposób przygotowania:
Świąteczne polędwiczkiI
1. Mięso myję, osuszam, usuwam błonki, kroję w plastry i lekko rozbijam. Mięso doprawiam solą oraz polewam sosem sojowym, Dokładnie mieszam i odstawiam na godzinę w chłodne miejsce. Grzyby zalewamy gorącą wodą i również odstawiam.
II
2. Następnie każdy plaster mięsa obtaczam w sosie grzybowym ( dwa sosy grzybowe) i smażę na rozgrzanym olej z obu stron.
III
3. Do brytfanki wlewam dwie szklanki wody i gotuję.Mięso po usmażeniu przekładam do brytfanki, grzyby odlewam z wody, przekładam do mięsa i duszę pod przykryciem 20 minut.
4. Na koniec sos zagęszczam ostatnim sosem grzybowym rozrobionym w małej ilości wody. Dwie minuty gotuję.
IV
5. Polędwiczki podajemy z tortellini.
6. Gotowe.
7. Smacznego.