Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1053]

Świąteczne polędwiczki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Mięso, które rozpływa się w ustach. Tak przyrządzone polędwiczki są idealne na każdą okazje. Przyrządzam je bardzo często, ponieważ zawsze smakują wyśmienicie. Moja rodzina pokochała ten smak od pierwszego kęsa. Posmakuj i przekonaj się Sam.

Świąteczne polędwiczki

Składniki:

Świąteczne polędwiczki

 

  • · 2 polędwiczki wieprzowe
  • · 4 łyżki sosu sojowego ciemnego
  • · sól
  • · 3 sosy grzybowe w proszku
  • · 100 g grzybów suszonych
  • · olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Świąteczne polędwiczki

I

Świąteczne polędwiczki
Przygotowanie marynaty do mięsa orz mięsnych polędwiczek, Myjemy, kroimy, rozbijamy ręką i marynujemy w przygotowanej wcześniej marynacie.

1. Mięso myję, osuszam, usuwam błonki, kroję w plastry i lekko rozbijam. Mięso doprawiam solą oraz polewam sosem sojowym, Dokładnie mieszam i odstawiam na godzinę w chłodne miejsce. Grzyby zalewamy gorącą wodą i również odstawiam.

II

Świąteczne polędwiczki
panierowanie mięsa w sosie grzybowym i smażenie na rozgrzanym oleju.

2. Następnie każdy plaster mięsa obtaczam w sosie grzybowym ( dwa sosy grzybowe) i smażę na rozgrzanym olej z obu stron.

III

Świąteczne polędwiczki
duszenie mięsa i zagęszczanie sosu, sosem grzybowym.

3. Do brytfanki wlewam dwie szklanki wody i gotuję.Mięso po usmażeniu przekładam do brytfanki, grzyby odlewam z wody, przekładam do mięsa i duszę pod przykryciem 20 minut.
4. Na koniec sos zagęszczam ostatnim sosem grzybowym rozrobionym w małej ilości wody. Dwie minuty gotuję.

IV

5. Polędwiczki podajemy z tortellini.
6. Gotowe.
7. Smacznego.