Sposób przygotowania:
Zupa gulaszowa ze schabem i pomidoramiPrzygotowanie wywaru:
Żeberko umyć, pokroić na 4 części, wrzucić do garnka, zalać wodą i zagotować. Zdjąć pianę, gdy się wyszumuje, dodać obrane warzywa, ziele, liście, pieprz. Gotować półtorej godziny na wolnym ogniu. Po tym czasie z wywaru wyjąć mięso i warzywa.
Przygotowanie zupy 1:
Do wywaru dodać obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki, pokrojone w kostkę pomidory, cukier, koncentrat i paprykę słodką mieloną, dokładnie wymieszać i gotować 10 minut.
Przygotowanie zupy 2:
Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Zeszklić na maśle z dodatkiem przyprawy uniwersalnej, następnie na patelnię ze smażącą się cebulą dodać pokrojone w kostkę mięso obsypane papryką ostrą i obsmażyć na rumiano. Całą zawartość patelni dodać do zupy. Wymieszać, gotować jeszcze 20 minut. Po tym czasie zupę doprawić jeszcze pieprzem, przyprawą uniwersalną i cukrem według uznania. Życzę smacznego!