Sposób przygotowania:
Świąteczne rurki z kremem mascarpone
Jak najszybciej zagnieć na ciasto składniki , by najlepsze w kuchni osiągnąć wyniki. Gotowe już do lodówki prędko trzeba włóżyć, po czym na opruszoną mąką stolnicę położyć. Na 2 milimetry ciasto rozwałkować po czym w prostokąty wąskie je paskować, o wymiarach 20 na 2 centymetry (co robi się łatwo jak na drutach swetry). Jak na ilustracji pasek zawijamy a gotową blachę do pieca wkładamy. Pieczemy aż rurki się nieco zrumienią A miękkie skorupki w twarde się zamieniąTeraz pora szybko krem przyrządzić gładki, śmietanę ubijam oblizując łapki. Nadal ubijając cukier tam wsypuję a na koniec serek z pudełek wyjmuję. I nadal ubijam, aż krem mój puchaty stanie się puchatszy niż wariant sprzed laty. Krem w lodówce chłodzę i rurki napełniam świąteczne marzenia o łakociach spełniam.