Sposób przygotowania:
Pieguski - pyszne
Orzechy, czekoladę posiekać.
Miękkie masło utrzeć na puch z cukrem pudrem.
Mąkę przesiać z solą i proszkiem do pieczenia.
Do utartego masła wlać śmietankę, wymieszać i nadal ucierając dodawać porcjami mąkę.
Połączyć składniki a potem dodać posiekane składniki i wsypać rodzynki, wymieszać masę.
Blachę z wyposażenia kuchenki wyłożyć papierem do pieczenia.
Z ciasta formować kulki i układać na blasze.
Ciasteczka piec około 15-7 minut w zależności od wielkości w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Po upieczeniu ciasteczka wystudzić.
Miękkie masło utrzeć na puch z cukrem pudrem.
Mąkę przesiać z solą i proszkiem do pieczenia.
Do utartego masła wlać śmietankę, wymieszać i nadal ucierając dodawać porcjami mąkę.
Połączyć składniki a potem dodać posiekane składniki i wsypać rodzynki, wymieszać masę.
Blachę z wyposażenia kuchenki wyłożyć papierem do pieczenia.
Z ciasta formować kulki i układać na blasze.
Ciasteczka piec około 15-7 minut w zależności od wielkości w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Po upieczeniu ciasteczka wystudzić.
SylaUla