Sposób przygotowania:
Rolada z udźca indyczego z pomidorkami suszonymi
Udziec z indyka łupić ze skóry, wykroić kości. Umyć dokładnie i osuszyć mięso, następnie rozkroić mięso tak aby powstał dłuższy płat. Rozbić tłuczkiem do mięsa delikatnie i nasolić mięso.
Przygotować marynatę z podanych składników i posmarować pędzelkiem, ułożyć na to pomidorki suszone osączone z oliwy. Zwinąć w rulon tzw. roladę i odłożyć do lodówki na noc aby mięso się zamarynowało.
Można spiąć wykałaczkami lub związać sznurkiem. Wyjąć następnego dnia i przełożyć do naczynia żaroodpornego i włożyć do piekarnika, piec w 190 - 200 stopni około 60 minut.
Ostudzone kroć i można podawać na stół świąteczny. Smacznego :)
Przygotować marynatę z podanych składników i posmarować pędzelkiem, ułożyć na to pomidorki suszone osączone z oliwy. Zwinąć w rulon tzw. roladę i odłożyć do lodówki na noc aby mięso się zamarynowało.
Można spiąć wykałaczkami lub związać sznurkiem. Wyjąć następnego dnia i przełożyć do naczynia żaroodpornego i włożyć do piekarnika, piec w 190 - 200 stopni około 60 minut.
Ostudzone kroć i można podawać na stół świąteczny. Smacznego :)