WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1505]

Świderki serowo - ziołowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Świderki serowo - ziołowe z serkiem topionym i ziołami prowansalskimi to pyszne i chrupiące domowe paluszki.

Świderki serowo - ziołowe Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Świderki serowo - ziołowe

 

Sposób przygotowania:

Świderki serowo - ziołowe

ETAP 1:

Do miski wsypać mąkę tortową, sól, pieprz i roztarte zioła prowansalskie. Dodać zimne masło, żółtko oraz serek topiony. Z podanych składników zagnieść jednolite ciasto. Uformować je w kulę i rozwałkować na prostokąt o grubości ok. 0,5cm.

Ciasto pokroić na paski o wymiarach ok. 1,5 x 15 cm.

Każdy pasek zwinąć wokół własnej osi w świderek i ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.

Piec ok. 20 minut w temp. 180 stopni. W trakcie pieczenia można przekręcić na drugą stronę żeby się równo piekły. Wystudzić na kratce i przełożyć na talerzyk.

Świderki serowo - ziołowe
Świderki po upieczeniu i wyjęciu z piekarnika
Świderki serowo - ziołowe
Świderki serowo - ziołowe przygotowane do pieczenia
Świderki serowo - ziołowe
Rozwałkowane ciasto pokrojone na paseczki.
Świderki serowo - ziołowe
Zagniecione ciasto na świderki uformowane w kulę
Świderki serowo - ziołowe
Skłądniki na świderki umieszczone w misce