Sposób przygotowania:
Świderki w sosie z dodatkiem fasolki szparagowejETAP 1:
Fasolkę obieramy, płuczemy i kroimy na kawałki (ok.2cm). Przekładamy do garnka, wlewamy wodę (2 szklanki) i gotujemy na półtwardo z dodatkiem kostki rosołowej.
ETAP 2:
Paprykę kroimy w drobną kostkę i przekładamy do głębszej patelni, podsmażamy przez chwilę na oliwie.
ETAP 3:
do papryki dodajemy drobno posiekany por i pokrojoną w kostkę cukinię. Dalej podsmażamy ok. 10 minut.
ETAP 4:
Po tym czasie dodajemy do podsmażonych warzyw fasolę wraz z wywarem. I całość dusimy pod przykryciem ok. 10 minut.
ETAP 5:
Kiełbasę kroimy w plasterki i dodajemy do warzyw. Mieszamy.
ETAP 6:
Po czym dodajemy sos meksykański i koncentrat pomidorowy. Doprowadzamy do wrzenia.
Makaron, (który wcześniej gotujemy) wykładamy na talerz i polewamy sosem.