Sposób przygotowania:
Bitki z combra króliczego w sosie
Kilka godzin wcześniej suszone grzyby zalewamy letnią wodą Moczymy kilka godzin. Namoczone kroimy na kawałki. Comber króliczy wykrajamy z kości. Kroimy w plasterki grubości około 2 cm. Jednym zdecydowanym uderzeniem rozbijamy na płask. Przyprawiamy solą oraz papryką jalapeno suszoną. Na patelni rozgrzewamy olej rzepakowy. Wrzucamy pokrojoną cebulę i szklimy ją. Pokrojone grzyby dodajemy do smażącej się cebuli. Po kilku minutach dodajemy przyprawione kawałki polędwiczek królika. Gdy mięso zbrązowieje, podlewamy wodą z moczenia grzybów. Dusimy kilkanaście minut. W międzyczasie w bulionie (ja użyłem tego zrobionego na kościach króliczych) rozpuszczamy śmietanę z mąką. Dolewamy jeszcze gorącego sosu z patelni i tak zahartowaną śmietankę wlewamy do patelni. Chwile mieszamy i gotowe. Tak przygotowane bitki z polędwiczek królika podałem z ugotowanymi świderkami. Smacznego.