paula231406

paula231406

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 769]

świderki z grzybami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

pyszne danie zarówno w wersji na ciepła jak i na zimno

świderki z grzybami

Składniki:

świderki z grzybami

 

  • 30 dag makaronu świderki
  • 30 dag pieczarek
  • słoik mieszanki warzyw(marchewka, groszek, kukurydza)
  • 2 cebule
  • 1 pojedyncza pierś z kurczaka
  • mały pęczek natki pietruszki
  • majonez
  • sól
  • pieprz
  • olej

 

Sposób przygotowania:

świderki z grzybami
Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie tak jak zawsze al dente. Odcedzamy, przelewamy wodą, odstawiamy. Pietruszkę płuczemy, drobno siekamy. Warzywa ze słoika odcedzamy z zalewy. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Mięsu płuczemy osuszamy, kroimy w kostkę. Pieczarki myjemy kroimy w plasterki. Mięso z odrobiną soli i pieprzu smażymy na oleju. Na tłuszczu ze smażenia mięsa następnie smażymy cebulę z pieczarkami, do momentu odparowania wody z grzybów. Gdy składniki na patelni będą uduszone dodajmy makaron, warzywa ze słoika, mięso. Chwile wspólnie smażymy. Całość łączymy z majonezem oraz natką. Pieprzymy i solimy do smaku