Natala1210

Natala1210

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 770]

Świderki z kapustą

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Podawać polane obficie keczupem lub sosem pomidorowym!

Świderki z kapustą

Składniki:

Świderki z kapustą

 

  • 50dag.makaronu świderki,
  • 1 kg.kapusty kiszonej,
  • 1 kg.pieczarek,
  • 2 cebule,
  • 30dag.sera żółtego,
  • odrobina oleju,

 

Sposób przygotowania:

Świderki z kapustą
Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu,odcedzić.Kapustę pokroić,ugotować,odcedzić.Pieczarki pokroić i ugotować w osobnym naczyniu,odcedzić.Cebulę obrać pokroić w kostkę i dobrze zrumienić na rozgrzanym oleju,następnie dodać do niej kapustę i pieczarki,chwilę dusić pod przykryciem.Do żaroodpornego naczynia przełożyć makaron na nim rozłożyć kapustę z pieczarkami,wierzch posypać startym żółtym serem i zapiec w piekarniku,aż ser się rozpuści.

Tagi:

kapusta