Lady Marmolada

Lady Marmolada

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1098]

Świderki z kiełbasą i warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Świderki z kiełbasą i warzywami

Świderki z kiełbasą i warzywami

Składniki:

Świderki z kiełbasą i warzywami

 

  • 40 dag makaronu świderki
  • 2 papryki, pokrojone w kostkę
  • 1 cebula, drobno posiekana
  • 3 pomidory, pokrojone
  • 25 dag kiełbasy, obranej ze skórki, pokrojonej w kostkę
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego
  • olej
  • sól, pieprz

 

Sposób przygotowania:

Świderki z kiełbasą i warzywami

Aby przygotować pyszne świderki kiełbasą i warzywami należy cebulę smażyć na oleju do miękkości, dodać paprykę, pomidory, sproszkowaną słodką paprykę, wlać 50 ml wody i zagotować. Dodać koncentrat, kiełbasę, przyprawić solą i pieprzem i dusić na małym ogniu około 15 minut. Makaron ugotować al dente, podawać z sosem.