Sposób przygotowania:
Świderki z kurczakiem i czerwoną fasolą
Makaron wrzucamy do wrzącej, posolonej wodzy i gotujemy al dente.
Pokrojonego w kostkę kurczaka oprószamy solą i pieprzem, a następnie smażymy przez około 5 minut na rozgrzanej oliwie.
Cebulę kroimy w kostkę, czosnek drobno siekamy, dodajemy do kurczaka. Podsmażamy, aż cebula się zeszkli.
Dodajemy przecier, pomidory z puszki oraz przyprawy. Mieszamy i dusimy 5 minut. Na końcu dodajemy makaron i odsączoną fasolę. Podsmażamy razem przez 2-3 minuty, doprawiamy do smaku pieprzem. Gotowe danie posypujemy parmezanem startym na tarce.
Pokrojonego w kostkę kurczaka oprószamy solą i pieprzem, a następnie smażymy przez około 5 minut na rozgrzanej oliwie.
Cebulę kroimy w kostkę, czosnek drobno siekamy, dodajemy do kurczaka. Podsmażamy, aż cebula się zeszkli.
Dodajemy przecier, pomidory z puszki oraz przyprawy. Mieszamy i dusimy 5 minut. Na końcu dodajemy makaron i odsączoną fasolę. Podsmażamy razem przez 2-3 minuty, doprawiamy do smaku pieprzem. Gotowe danie posypujemy parmezanem startym na tarce.