Sposób przygotowania:
Świderki z wołowiną w sosie z czerwonym winem
Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Mięso kroimy w plastry, a następnie na małe kotleciki. Oprószamy pieprzem i przyprawą, a następnie rozbijamy tłuczkiem. Na głębokiej patelni rozgrzewamy olej i masło. Podsmażamy mięso, a następnie dodajemy cebulę pokrojoną w piórka i pieczarki pokrojone w plasterki. Doprawiamy solą i chwilę razem smażymy. Następnie dodajemy składniki sosu – bulion i czerwone wino. Dusimy wszystko razem 10 minut pozwalając, aby sos się zredukował. Na koniec dodajemy mąką rozrobioną ze śmietanką i zabielamy oraz zagęszczamy sos. Na każdą porcję ugotowanego makaronu nakładamy wołowinę z sosem, całość posypujemy świeżo startym parmezanem i wieńczymy ciepłym ugotowanym jajkiem przepiórczym.