mic

mic

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 140]

Świetna sałatka z fasoli szparagowej

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

rewelacyjna, ciesząca sę dobrą opinią, smaczna sałatka

Świetna sałatka z fasoli szparagowej

Składniki:

Świetna sałatka z fasoli szparagowej

 

  • 4 sztuki papryka czerwona
  • 2,2 kg fasola szparagowa
  • 40 dag cebula
  • 1 szklanka olej
  • 2 słoiczki koncentrat pomidorowy
  • 6 łyzek ocet
  • 3 łyżki Sól
  • 6 łyek cukier

 

Sposób przygotowania:

Świetna sałatka z fasoli szparagowej
Fasolę przede wszystkim płuczemy i ucinamy jej końcówki. Fasolę gotujemy w osolonej wodzie, ma ją woda w pełni pryzkrywać. Gotujemy kwadrans. Nie przejmujmy się, ona miękka nie bedzie, ale tak ma być. Odcedzamy ją i wykładamy na durszlak by obciekła. Paprykę oczyszczamy z ziaren nasiennych , kroimy w paseczki. Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy w 1 szkl. oleju. Dodajemy do niej paprykę. aby była na półtwardo.Następnie dodajemy cukier, ocet, sól a także przecier pomidorowy do garnka: to jest zalewa. Gotujemy kwadrans Dodajemy ją do fasoli u papryki, mieszamy i wykładamy do słoików. Zakręcamy i pasteryzujemy przez średnio 20 minut.