cooked

cooked

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 80]

Omlet z farszem pieczarkowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pyszny, puszysty omlet z pieczarkowym farszem to idealny sposób na szybkie i łatwe w przygotowaniu śniadanie.

Omlet z farszem pieczarkowym Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Omlet z farszem pieczarkowym

 

 

Sposób przygotowania:

Omlet z farszem pieczarkowym
Farsz: cebulkę i pieczarki pokroić w plastry. Na patelni rozgrzać oliwę i wrzucić cebulkę, lekko zezłocić. Następnie dorzucić pieczarki i smażyć całość przez ok 10 min. Omlet: jajka wbić do miseczki, dodać mleko, przyprawy i rozbełtać trzepaczką. Na patelni rozgrzać masło i wylać na nie przygotowane jajka. Smażyć do ścięcia się jajek, następnie delikatnie przewrócić na drugą stronę i jeszcze chwilę smażyć. Omlet złożyć w pół, w środek włożyć podsmażony farsz pieczarkowy i gotowe. Smacznego!
Omlet z farszem pieczarkowym
Etap 1 - cebulkę pokroić w plasterki
Omlet z farszem pieczarkowym
Etap 2 - pieczarki pokroić w plastry
Omlet z farszem pieczarkowym
Etap 3 - jajka przyprawić i rozbełtać trzepaczką
Omlet z farszem pieczarkowym
Etap 4 - smażyć do ścięcia się jajek z obydwóch stron