Sposób przygotowania:
Sympatyczny murzynek
Margarynę, cukier, kakao, wodę włożyć do garnka i zacząć roztapiać tłuszcz mieszając aż składniki się połączą. Nie można dopuścić do zagotowania. Odstawić do ostygnięcia.
W misce ubić piane z jajek.
Do chłodnej masy kakaowej dodać żółtka, mąkę, proszek do pieczenia, zapach do ciasta i miksować przez 4-5 minut aż składniki dobrze się połączą w jednolitą masę. Teraz można dodać rodzynki oraz ubitą wcześniej pianę z białek i delikatnie wymieszać.
Ciasto przełożyć do formy i piec w temp. 180C przez 30-45 minut sprawdzić ciasto patyczkiem czy jest suchy.
Gdy ciasto ostygnie można posypać cukrem pudrem lub polać polewą czekoladową.
W misce ubić piane z jajek.
Do chłodnej masy kakaowej dodać żółtka, mąkę, proszek do pieczenia, zapach do ciasta i miksować przez 4-5 minut aż składniki dobrze się połączą w jednolitą masę. Teraz można dodać rodzynki oraz ubitą wcześniej pianę z białek i delikatnie wymieszać.
Ciasto przełożyć do formy i piec w temp. 180C przez 30-45 minut sprawdzić ciasto patyczkiem czy jest suchy.
Gdy ciasto ostygnie można posypać cukrem pudrem lub polać polewą czekoladową.