Sposób przygotowania:
Sypana szarlotka z jabłkami zmiksowanymi
Do miski wsypać mąkę, kaszę manną, cukier, sól, proszek do pieczenia, cukier wanilinowy i wszystko łyżką dobrze wymieszać.
Tortownica 22 cm i keksówka 20 cm z papierem do pieczenia (keksówka do pracy męża) lub 1 duża forma 30x25 cm. Na dno foremek wysypać połowę suchej masy wygładzić wierzch i rozłożyć 1/2 kostki zimnej palmy.
Obrane jabłka bez gniazdek nasiennych pokroić i w rozdrabniaczu je zmiksować na pulpę, wsypać do miski i wymieszać z kaszą manną, cukrem, wyłożyć na pierwszą część masy suchej. Nie ugniatać tylko delikatnie wierzch wygładzić łyżką.
Na jabłka wsypać resztę masy suchej, rozłożyć 3/4 kostki palmy, piec w nagrzanym piekarniku na 200C, grzanie góra/dół około 60 minut. Mocno wystudzić w foremkach i przed podaniem posypać pudrem cukrem.
Tortownica 22 cm i keksówka 20 cm z papierem do pieczenia (keksówka do pracy męża) lub 1 duża forma 30x25 cm. Na dno foremek wysypać połowę suchej masy wygładzić wierzch i rozłożyć 1/2 kostki zimnej palmy.
Obrane jabłka bez gniazdek nasiennych pokroić i w rozdrabniaczu je zmiksować na pulpę, wsypać do miski i wymieszać z kaszą manną, cukrem, wyłożyć na pierwszą część masy suchej. Nie ugniatać tylko delikatnie wierzch wygładzić łyżką.
Na jabłka wsypać resztę masy suchej, rozłożyć 3/4 kostki palmy, piec w nagrzanym piekarniku na 200C, grzanie góra/dół około 60 minut. Mocno wystudzić w foremkach i przed podaniem posypać pudrem cukrem.
robaczek
biedroneczki