Sposób przygotowania:
Szarlotka sypana
Kaszę manną, mąkę, proszek do pieczenia, cukier wsypujemy do miski i mieszamy. Odstawiamy. Później dzielimy na 3 równe części.
Jabłka myjemy i wycieramy ściereczką, obieramy ze skórki i ścieramy na tarce. Lekko odciskamy z soku i dzielimy na 3 części.
Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia i wsypujemy 1 szklankę sypkich produktów, wyrównujemy i przekładamy na nią 1 część startych jabłek, wyrównujemy. Robimy tak aż zużyjemy wszystkie składniki.
Rozgrzewamy piekarnik. Masło kroimy na małe części i przekładamy na ciasto w blaszce. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 1 godzinę.
Jabłka myjemy i wycieramy ściereczką, obieramy ze skórki i ścieramy na tarce. Lekko odciskamy z soku i dzielimy na 3 części.
Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia i wsypujemy 1 szklankę sypkich produktów, wyrównujemy i przekładamy na nią 1 część startych jabłek, wyrównujemy. Robimy tak aż zużyjemy wszystkie składniki.
Rozgrzewamy piekarnik. Masło kroimy na małe części i przekładamy na ciasto w blaszce. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 1 godzinę.