Sposób przygotowania:
Szarlotka sypana
Cukier, mąkę i proszek wymieszać i przesiać, a następnie podzielić na trzy równe części. Obrane jabłka bez gniazd nasiennych zetrzeć na dużych oczkach.
Tortownicę o średnicy 24 cm wykładamy papierem do pieczenia- samo dno, a boki smarujemy cienko masłem.
Wysypać pierwszą część ciasta następnie rozłożyć połowę jabłek, znowu część ciasta i jabłka i na koniec przykryć częścią ciasta. Na wierzchu rozłożyć pokrojone w cienkie plasterki masło.
Piec 60 minut w temp 180 stopni Celsjusza. Wyciągnąć i wystudzić.
Można jeść na ciepło lub na zimno.
Smacznego :)
Tortownicę o średnicy 24 cm wykładamy papierem do pieczenia- samo dno, a boki smarujemy cienko masłem.
Wysypać pierwszą część ciasta następnie rozłożyć połowę jabłek, znowu część ciasta i jabłka i na koniec przykryć częścią ciasta. Na wierzchu rozłożyć pokrojone w cienkie plasterki masło.
Piec 60 minut w temp 180 stopni Celsjusza. Wyciągnąć i wystudzić.
Można jeść na ciepło lub na zimno.
Smacznego :)