paulisia_elk

paulisia_elk

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 167]

Syrop, sos z czarnej porzeczki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Taki syrop przyda się zimną do deserów

Syrop, sos z czarnej porzeczki Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Syrop, sos z czarnej porzeczki

 

Sposób przygotowania:

Syrop, sos z czarnej porzeczki
Oczyszczone owoce przekładamy do garnka, dodajemy liście i zalewamy wodą. Gotujemy 30 minut na małym ogniu. Po tym czasie przelewamy przez gęste sito. Gotowy sok zagotowujemy wraz z cukrem i gotujemy 30 minut. Przelewamy do wyparzonych słoiczków i pozostawiamy do góry dnem do ostygnięcia.Taki syrop przyda się zimną do deserów  
Syrop, sos z czarnej porzeczki
liście z czarnej porzeczki dodadzą dodatkowego smaku
Syrop, sos z czarnej porzeczki
Przecedzamy przez sito zeby powstal klarowny sos
Syrop, sos z czarnej porzeczki
Gdy zagotujemy całość z cukrem sos zgęstnieje
Syrop, sos z czarnej porzeczki
Pozostawienie do góry dnem pozwoli słoikom lepiej się zamknąć