Sposób przygotowania:
Ciasto bez pieczenia z porzeczkamiI
1.	Galaretki cytrynowe rozpuszczam w 2 szk. gorącej wody. Galaretki borowikowe rozpuszczam w 1 szk. gorącej wody. Galaretkę cytrynową łączę z porzeczkami. Galaretki odstawiam do stężenia lekkiego.
2.	Na dnie formy układam herbatniki namoczone w mleku.
II
3.	Śmietany ubijam mikserem, dodaję cukier puder, mascarone i ostudzone galaretki borowikowe.
4.	Połowę masy wykładam na ciastka, wstawiam na 30 minut do lodówki.
III
5. Na masę wykładam galaretki cytrynowe z porzeczkami , następnie pozostałą masę śmietankową.
IV
6.	Wierzch ciasta posypuję pokruszonymi batonami Grześkami.
7.	Ciasto chłodzę w lodówce około 2 godzin
V
8.	Gotowe.
9.	Smacznego
skuter5