Sposób przygotowania:
Szachownica biszkoptowo serowa
Bialka ubic na sztywna piane,z cukrem nastepnie dodac zoltka, wymieszac, dodac maki wymieszane z proszkiewm do pieczenia, nastepnie dodac kakao, Zmiksowac delikatnie , na koniec dodac olej i wode. wymieszac, wylac na natluszczobna forme i piec ok 30 min. w temp 180 st. Studzimy i kroimy na 7 paskow.. Masa: Margaryne ucieramy z zoltkam i cukrem, dodajmy twarog bydyn i kasze manna. nastepnie dodajemy sok z pol cytryny, na koncu delikatnie mieszamy z ubita piana z bialek. W blaszce uklsadamy 4 paski biszkoptu, w odstepach 2 centymetrowych. pomiedzy biszkoptem wlewamy 1/2 masy serowej , przykrywamy mase reszta biszkoptow i wlewamy reszte masy w puste miejsca. Ciasto piczemy w temp 180 st ok 30-45 min.Uwazac aby sie nie przypalilo ! Dekorujemy polewa czekoladowa.Smacznego!!!