Sposób przygotowania:
Szarlotka bez pieczenia
Jabłka umyć, obrać ze skórki i zetrzeć na tarce o ostrych oczkach. Przełożyć do garnka i rozgotować. Następnie dodać cukier, sok i skórkę z cytryny, cynamon, galaretkę cytrynową i gotować do zgęstnienia.
Blachę wyłożyć herbatnikami i wylać na nie gorącą masę jabłeczną. Na wierzch ułożyć koleją warstwę herbatników, lekko dociskając.
Masło rozpuścić, zdjąć z ognia, a następnie dodać cukier, kakao, gorąco wodę i mieszać aż polewa zgęstnieje.
Polewę rozprowadzić na wierzchu ciasta i posypać wiórkami kokosowymi. Włożyć do lodówki.
Blachę wyłożyć herbatnikami i wylać na nie gorącą masę jabłeczną. Na wierzch ułożyć koleją warstwę herbatników, lekko dociskając.
Masło rozpuścić, zdjąć z ognia, a następnie dodać cukier, kakao, gorąco wodę i mieszać aż polewa zgęstnieje.
Polewę rozprowadzić na wierzchu ciasta i posypać wiórkami kokosowymi. Włożyć do lodówki.