Sposób przygotowania:
Szarlotka bez pieczenia
Wykładam folią spożywczą naczynie (u mnie plastikowe pudełko o wymiarach 14x18x5). Mieszam serek mascarpone z cukrem pudrem.Dno naczynia wykładam ciastkami namoczonymi przez chwilkę w soku z miodem ( dokładnie mieszam wodę z miodem i sokiem z cytryny,jeśli miód jest twardy, lekko go podgrzewam), po czym na ciastka wykładam 1/3 masy z serka, a na nią połowę jabłek. Dokładnie wyrównuję powierzchnię i wykładam kolejną 1/3 serka. Następnie znowu wykładam warstwę namoczonych ciastek, kolejna warstwa to pozostałe jabłka, a na górze wykładam resztę serka. Dokładnie zawijam naczynie w folię i wstawiam do lodówki na minimum 2-3 godziny. Przed podaniem leciutko oprószam cynamonem i startą czekoladą. Kroję jak ciasto.