Sposób przygotowania:
Sypana szarlotka
Do miski wsypać suche składniki wraz z proszkiem do pieczenia i dokładnie wymieszać.
Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić w małe kawałki.
Tortownicę wysmarować tłuszczem razem z bokami.
Na dno tortownicy wsypać część wymieszanych sypkich składników,następnie nałożyć część pokrojonych jabłek, obłożyć cienkimi plasterkami masła.
Czynność powtarzać do wyczerpania składników pamiętając o tym, że przed ostatnią warstwą muszą być suche składniki, a ostatnią plastry masła.
Ciasto włożyć do piekarnika nagrzanego do 190 - 200 stopni i piec około 50-60 minut do zrumienienia się szarlotki.
Po upieczeniu i wystudzeniu oprószyć cukrem pudrem.
Do szarlotki można podać lody z bitą śmietaną.
Czas przygotowania około 20 minut + czas pieczenia 50 - 60 minut.
Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić w małe kawałki.
Tortownicę wysmarować tłuszczem razem z bokami.
Na dno tortownicy wsypać część wymieszanych sypkich składników,następnie nałożyć część pokrojonych jabłek, obłożyć cienkimi plasterkami masła.
Czynność powtarzać do wyczerpania składników pamiętając o tym, że przed ostatnią warstwą muszą być suche składniki, a ostatnią plastry masła.
Ciasto włożyć do piekarnika nagrzanego do 190 - 200 stopni i piec około 50-60 minut do zrumienienia się szarlotki.
Po upieczeniu i wystudzeniu oprószyć cukrem pudrem.
Do szarlotki można podać lody z bitą śmietaną.
Czas przygotowania około 20 minut + czas pieczenia 50 - 60 minut.
gusia1000
testing223
testing223