Sposób przygotowania:
Cynamonowa szarlotka z pianką
Na stolnicę przesiewamy mąkę, którą mieszamy z cukrem pudrem i proszkiem do pieczenia. Dodajemy pokrojone masło (masło wyciągnijmy wcześniej z lodówki), żółtka i śmietanę. Zagniatamy szybko i energicznie ciasto.
Z ciasta odkrawamy 1/3, zawijamy w folię i wkładamy do zamrażarki. Pozostałe ciasto wykładamy na blachę.
Jabłka obieramy,ścieramy na dużych oczkach. Odciskamy nadmiar soku, mieszamy z cukrem z wanilią, cynamonem i wiórkami kokosowymi. Jabłka wykładamy na ciasto.
Pianka:
Białka ubijamy dodając szczyptę soli, następnie dodajemy cukier puder i proszek budyniowy. Powstałą pianę wykładamy równomiernie na warstwę jabłek.
Z zamrażarki wyciągamy ciasto, ścieramy na wierzch na dużych oczkach. Szarlotkę wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni przez około 45 minut.
Z ciasta odkrawamy 1/3, zawijamy w folię i wkładamy do zamrażarki. Pozostałe ciasto wykładamy na blachę.
Jabłka obieramy,ścieramy na dużych oczkach. Odciskamy nadmiar soku, mieszamy z cukrem z wanilią, cynamonem i wiórkami kokosowymi. Jabłka wykładamy na ciasto.
Pianka:
Białka ubijamy dodając szczyptę soli, następnie dodajemy cukier puder i proszek budyniowy. Powstałą pianę wykładamy równomiernie na warstwę jabłek.
Z zamrażarki wyciągamy ciasto, ścieramy na wierzch na dużych oczkach. Szarlotkę wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni przez około 45 minut.
kasnaj
skuter5
lukrowanepierniczki