Sposób przygotowania:
Sypana szarlotka z bitą śmietaną
Kaszę, mąkę, cukier i proszek do pieczenia wymieszać.
Jabłka zetrzeć na tarce na grubych oczkach, dodać cynamon i wymieszać.
Blachę ( tortownicę ) o średnicy 22 cm wyłożyć papierem do pieczenia ( dno ) a dookoła posmarować masłem i obsypać bułką tartą.
Do tortownicy wsypać połowę suchych składników, na to wyłożyć jabłka i wysypać resztę suchych składników.
Na wierzchu rozłożyć pokrojone masło.
Szarlotkę piec godzinę w 180 stopniach.
Potem ją wystudzić, ubić śmietanę i wyłożyć ją na szarlotce.
Smacznego.
Jabłka zetrzeć na tarce na grubych oczkach, dodać cynamon i wymieszać.
Blachę ( tortownicę ) o średnicy 22 cm wyłożyć papierem do pieczenia ( dno ) a dookoła posmarować masłem i obsypać bułką tartą.
Do tortownicy wsypać połowę suchych składników, na to wyłożyć jabłka i wysypać resztę suchych składników.
Na wierzchu rozłożyć pokrojone masło.
Szarlotkę piec godzinę w 180 stopniach.
Potem ją wystudzić, ubić śmietanę i wyłożyć ją na szarlotce.
Smacznego.
SylaUla
zewa
Dziękuję :)
lukrowanepierniczki