Sposób przygotowania:
Biszkopt z jabłkiem i cytrynową pianką
Biszkopt:
Jajka ubić z cukrem na puszysta masę, dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Ciasto wlać do natłuszczonej formy i piec 20 minut w temperaturze 170 stopni.
Masa jabłkowa:
Jabłka obrać, pokroić w kostkę, przełożyć do rondla, dodać cukier oraz wodę. Gotować pod przykryciem około 10 minut Zdjąć z ognia wsypać galaretki.
Pianka:
Śmietanę ubić z cukrem i tężejącą galaretka cytrynową. Biszkopt posmarować masa jabłkowa, na wierzch wyłożyć bitą śmietaną, polać roztopiona czekolada. Ostudzić w lodówce około 2 godzin.
Jajka ubić z cukrem na puszysta masę, dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Ciasto wlać do natłuszczonej formy i piec 20 minut w temperaturze 170 stopni.
Masa jabłkowa:
Jabłka obrać, pokroić w kostkę, przełożyć do rondla, dodać cukier oraz wodę. Gotować pod przykryciem około 10 minut Zdjąć z ognia wsypać galaretki.
Pianka:
Śmietanę ubić z cukrem i tężejącą galaretka cytrynową. Biszkopt posmarować masa jabłkowa, na wierzch wyłożyć bitą śmietaną, polać roztopiona czekolada. Ostudzić w lodówce około 2 godzin.