Sposób przygotowania:
Szarlotka z kruszonką 7
Przygotowujemy składniki, jabłka obieramy, jajka wbijamy do miski i wsypujemy cukier, ucieramy. Obrane jabłka ucierać na tartce, smażyć w rondelku lub na patelni z olejem i kroimy margarynę w kostki. Utarte jajka z cukrem wlewamy do większej miski i wrzucamy margarynę, miksujemy za pomocą miksera, wsypujemy mąkę, sól, proszek do pieczenia, wiórki kokosowe i olejek migdałowy, ugniatamy. Wyrobione ciasto przekroić na mniejszą i większą połówkę, mniejszą połówkę zawijamy w folię aluminiową i wkładamy do lodówki na 20-30 minut, blachę smarujemy masłem lub margaryną, posypujemy bułką tartą, większą połowę wykładamy na blachę, na ciasto wykładamy jabłka i wyciągamy ciasto z lodówki, kruszymy na wierzch. Pieczemy 45-50 minut w 180 stopni. Smacznego i polecam :)