julcia12437

julcia12437

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 155]

Szarlotka z kruszonką 7

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Smaczna, mięciutka szarlotka z kruszonką. Zasmakuje wszystkim nawet tym wybrednym :)

Szarlotka z kruszonką 7 Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Szarlotka z kruszonką 7

 

Sposób przygotowania:

Szarlotka z kruszonką 7
Przygotowujemy składniki, jabłka obieramy, jajka wbijamy do miski i wsypujemy cukier, ucieramy. Obrane jabłka ucierać na tartce, smażyć w rondelku lub na patelni z olejem i kroimy margarynę w kostki. Utarte jajka z cukrem wlewamy do większej miski i wrzucamy margarynę, miksujemy za pomocą miksera, wsypujemy mąkę, sól, proszek do pieczenia, wiórki kokosowe i olejek migdałowy, ugniatamy. Wyrobione ciasto przekroić na mniejszą i większą połówkę, mniejszą połówkę zawijamy w folię aluminiową i wkładamy do lodówki na 20-30 minut, blachę smarujemy masłem lub margaryną, posypujemy bułką tartą, większą połowę wykładamy na blachę, na ciasto wykładamy jabłka i wyciągamy ciasto z lodówki, kruszymy na wierzch. Pieczemy 45-50 minut w 180 stopni. Smacznego i polecam :)
Szarlotka z kruszonką 7
Przygotowujemy składniki, jabłka obieramy, jajka wbijamy do miski i wsypujemy cukier, ucieramy
Szarlotka z kruszonką 7
Obrane jabłka ucierać na tartce, smażyć w rondelku lub na patelni z olejem i kroimy margarynę w kostki
Szarlotka z kruszonką 7
Utarte jajka z cukrem wlewamy do większej miski i wrzucamy margarynę, miksujemy za pomocą miksera, wsypujemy mąkę, sól, proszek do pieczenia, wiórki kokosowe i olejek migdałowy, ugniatamy
Szarlotka z kruszonką 7
Ciasto kroimy na pół, mniejszą połowę wkładamy do zamrażarki, blachę smarujemy masłem, posypujemy bułką tartą, wykładamy większą połówkę ciasta na blachę, ciasto z zamrażarki kruszymy na wierzch