Sposób przygotowania:
Szarpaniec 4
Żółtka oddzielić od białek. Ubić białka na sztywno, dodać 1 szklankę cukru i dalej ubijać. Odstawić. Do żółtek dodać proszek do pieczenia, ocet i ubić na jednolitą masę, Do białek dodać masę jajeczną ubijając na jednolitą masę. Wsypać do tego przesianą mąkę i wymieszać delikatnie drewnianą łyżką.Przełożyć do okrągłej blaszki i piec ok 40 minut w temp 180 stopni.Po upieczeniu i wystudzeniu biszkopta, wyrwać (wyskubać) środek ciasta zostawiając dno i boki . NADZIENIE: Margarynę utrzeć z cukrem i kakao, dodać śmietanę i pokruszone wyszarpane ciasto. Dobrze wymieszać. Tak przygotowaną masę przełożyć do ciasta i zalać galaretką przygotowaną w/g przepisu na opakowaniu. Schłodzić w lodówce. Do nadzienia można dodać rodzynki i orzechy,a pod galaretkę ułożyć owoce. SMACZNEGO